Blog
Plan een afspraak

Testersuite testbevindingen in Azure DevOps?

November 9, 2023

Koppeling Testersuite met Azure DevOps

Natuurlijk ben je al bekend met de TOPdesk- en JIRA-integratie in Testersuite. Maar weet je al dat Testersuite via onze API met nog veel meer applicaties is te koppelen? Zo is het nu mogelijk om je Testersuite-omgeving te koppelen met je Azure DevOps applicatie.

Wanneer je binnen jouw organisatie gebruik maakt van Azure DevOps, is het natuurlijk ideaal wanneer developers testresultaten uit Testersuite oppakken vanuit Azure DevOps. Hiervoor is een koppeling tussen Testersuite en Azure DevOps nodig. Testbevindingen worden dan vanuit Testersuite overgezet naar Azure DevOps om vervolgens opgepakt en bijgewerkt te worden door je team.

Uitbreiding Testersuite API

Het Testersuite team werkt continu aan uitbreiding van de Testersuite API. Als gevolg hiervan bieden we steeds meer mogelijkheden om Testersuite te koppelen met andere systemen. Met de recente nieuwe release heeft de Testersuite API nog meer mogelijkheden gekregen voor het ophalen van data rond bevindingen. Hierdoor is het eenvoudiger geworden om meerdere bevindingen tegelijk op te halen op basis van filters die je zelf kiest.

Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld nieuwe of bijgewerkte bevindingen, of alleen bevindingen met een bepaalde prioriteit of status op te vragen. Uiteraard komt ook al je data uit customvelden mee. De uit Testersuite verkregen data gebruik je om de nodige informatie klaar te zetten of bij te werken voor je developers in Azure DevOps. Door de kracht van deze koppeling is het gemakkelijker geworden dit proces te stroomlijnen.

Meer data van Testersuite naar Azure DevOps

Naast de nieuwe mogelijkheden voor het ophalen van bevindingen, is het nu ook mogelijk de bijlages van Testersuite-bevindingen, testcases, etc.. te downloaden via de API. Zo weet je zeker dat je developers in Azure Devops geen essentiële informatie zullen missen.  

Ben je benieuwd naar de technische kant van onze API? Bekijk dan hier onze API documentatie. Wil je meer weten over de koppeling tussen Testersuite en Azure DevOps en wat dit voor jouw situatie betekent? Plan dan hier een vrijblijvend adviesgesprek in met onze consultant. Uiteraard kan je ook met onze consultant sparren over andere mogelijkheden tot een koppeling tussen Testersuite en andere systemen.

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.