Blog
Plan een afspraak

Integratie Jira in Testersuite beschikbaar!

September 12, 2022

Standaard Jira-integratie

Een van de meest gebruikte planning- en projecttools in de IT is Jira. Al geruime tijd bevat Testersuite standaard een integratie met Jira. Via deze integratie worden user stories uit Jira getest in Testersuite. Omgekeerd worden in Testersuite geregistreerde bevindingen weer opgepakt in Jira. Op die manier integreert Testersuite naadloos met veel verschillende processen, van software development tot compliancy trajecten.  

Atlassian Jira logo

Al je Testersuite omgevingen

We zitten niet stil wat betreft de ontwikkeling van deze integratie. Zo hebben we met de recente release van Testersuite de mogelijkheid gerealiseerd om al je Testersuite omgevingen te koppelen met Jira. Je kunt meerdere Testersuite omgevingen koppelen aan dezelfde Jira site, of per omgeving een aparte Jira instantie gebruiken. Een mooie gelegenheid om de werking van deze integratie en de nieuwe functionaliteit eens te belichten.

Wat doet de integratie tussen Testersuite en Jira?

Wat betekent het wanneer twee systemen een koppeling met elkaar hebben en wanneer mag je spreken over een integratie? Bij een koppeling tussen Testersuite en Jira wordt er simpelweg een verwijzing naar een Jira issue geplaatst in een Testersuite item en andersom. De integratie tussen Testersuite en Jira gaat verder dan dit. Zo worden user stories en testbevindingen synchroon gehouden tussen beide applicaties.

Jira & Testersuite: a love story

Wanneer je user stories definieert in Jira, wil je deze natuurlijk op een betrouwbare manier kunnen testen. De integratie maakt dit mogelijk door je Jira user stories op te halen als requirements in Testersuite. Importeer losse user stories naar bestaande testtrajecten in Testersuite, of start nieuwe testtrajecten op basis van je lopende Jira sprints.

Net zo makkelijk zet je bevindingen in Testersuite vervolgens weer over naar Jira. Via de door jou instelbare mapping, worden deze items synchroon gehouden. Uiteraard werkt dit beide kanten op, ook voor customvelden, commentaarregels en bijlagen. Zo hoef je nooit ver te zoeken voor de meest up-to-date informatie.

Testersuite jira integration flow chart
Schematische weergave Jira integratie

Wat betekent dit voor mijn verschillende Testersuite omgevingen?

Nu je de integratie met Jira binnen al je Testersuite omgevingen kan gebruiken, biedt dit natuurlijk nog meer mogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld verschillende teams in aparte omgevingen? Dan is op deze manier je data- en testset nog beter toegespitst.  

Door op slimme wijze permissies in te stellen in Jira, zorg je ervoor dat de juiste Testersuite gebruikers bij de juiste informatie uit kunnen. Heb je behoefte aan een extra niveau van onderscheiding? Dan is het zelfs mogelijk verschillende Testersuite omgevingen te koppelen aan compleet los van elkaar bestaande Jira sites.

Meer weten?

Bekijk de hulpdocumentatie over dit onderwerp door in je Testersuite scherm rechtsboven op het vraagteken te klikken. Heb je toch nog vragen? Klik dan hier om ons een mail te sturen.

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.