Blog
Plan een afspraak
Bedrijven

Testen van bedrijfsapplicaties.

Moet je zelf nog testen als je standaard (SaaS) applicaties gebruikt? Zelfs als je weinig productieproblemen hebt? Veel bedrijven worstelen dagelijks met deze en veel andere vragen over testen. Ja, testen is en blijft uitermate belangrijk. We vertellen je graag waarom en hoe je jouw testproces kan verbeteren.

Download whitepaper
Testen van bedrijfsapplicaties.
Zoe doe je dat!
Plan een adviesgesprek
Ontdek hoe je jouw testproces kan verbeteren.
Container ship in loading dock

Testen voorkomt ellende

Het gestructureerd testen van standaard applicaties bij wijzigingen en nieuwe releases is uitermate belangrijk. Of het nu gaat om on-premise- of SaaS-applicaties. We zien vaak dat bedrijven niet voldoende en niet gestructureerd testen. Daardoor bereik je geen goede testdekking en kun je vroeg of laat productieproblemen verwachten. Een goede testdekking en de vastlegging daarvan zijn daarnaast ook nog eens belangrijk bij accountant-controles, audits en certificeringen. Wij helpen dagelijks bedrijven bij het structureren en optimaliseren van het testproces op basis van de best practices in Testersuite. Ongeacht op welk niveau het testproces van de organisatie zich bevindt.

Snel veranderende informatiesystemen

Ieder bedrijf is tegenwoordig een IT bedrijf. Of het nu gaat om industrie, retail, bouw, logistiek of finance. Wie snel wil reageren op veranderende markten, heeft betrouwbare informatiesystemen nodig. Dit vergt regelmatige aanpassing van informatiesystemen. Hierbij kan de kleinste software bug al fataal zijn. Een goed testproces is dus enorm belangrijk! Maar hoe doe je dat efficiënt? En hoe houd je het overzicht?

Onze Testersuite consultants hebben dagelijks te maken met bedrijven die willen en moeten vertrouwen op hun informatiesystemen. Een goede testaanpak is hierbij van levensbelang. Overzicht, grip en controle op het testproces zijn hierin bepalend. Ongeacht het niveau van testvolwassenheid van een organisatie, helpt Testersuite succesvol bedrijven met het beter en slimmer testen van bedrijfsapplicaties. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan gerust een vrijblijvend adviesgesprek in.

Plan een adviesgesprek

Audits, controles en certificeringen

Er is steeds meer regelgeving ten aanzien van bescherming van persoonsgegevens. Het aantal cyberaanvallen neemt toe en cybersecurity is een belangrijk onderwerp waarop de overheid wetgeving maakt. Certificeringen en normeringen als ISO, NEN en de aanstaande NIS2 worden steeds belangrijker voor beheersorganisaties.

Wanneer je als bedrijf te maken krijgt met audits en accountant-controles gaat bewijslast een belangrijke rol spelen. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen wat je test, hoe vaak je test en hoe er getest is. Vergeet daarbij niet je bevindingen-registratie en de status van de oplossingen en het hertesten daarvan.

Met Testersuite heb je overzicht en grip op je testproces. Bij audits of certificeringstrajecten toon je snel en eenvoudig aan hoe er getest en gevalideerd is.

Snel inspelen op de behoefte van de klant

Voor een bedrijf is niets zo belangrijk als snel kunnen inspelen op de constant veranderende klantbehoefte. De constante race om de gunst van de klant wil nog wel eens de oorzaak zijn dat er onvoldoende of onzorgvuldig wordt getest. Dit brengt risico's met zich mee en is ook onnodig.

Wij helpen je in 1 dag met het neerzetten van een volwassen testproces in Testersuite. De efficiënte workflows, het snel reproduceren van regressietestsets, het uitvoeren van testscenario’s zorgen ervoor dat je overzicht houdt en dat je test wat je moet testen. Testersuite helpt je met besparen van kostbare tijd.
‍‍
In Testersuite vind je 24/7 een actueel overzicht van je testtrajecten en bevindingen. Wil men van hogerhand weten of een applicatie live kan gaan? Met Testersuite kun je direct aantonen waarom een go live wel of niet verantwoord is.

Benieuwd hoe je voor jouw bedrijfsapplicaties dit proces kan inrichten? We denken graag vrijblijvend met je mee!

Plan een adviesgesprek

Gebrek aan tijd en mankracht om te testen

Een veel gehoord argument voor het ontbreken van een degelijk testproces bij bedrijven is het gebrek aan tijd en mankracht. De juiste tooling kan dit argument echter snel doen verdwijnen. Wanneer je een testproces gaat opzetten en een testtool als Testersuite gebruikt, leert de ervaring dat gebruikers de tool snel onder de knie hebben.

Hierbij is het belangrijk om klein te beginnen. Start bijvoorbeeld met het testen van een applicatie wijziging of release waarbij niet te veel personen betrokken zijn. Hierbij gebruik je Testersuite voor de voorbereiding en de uitvoering van de tests. Vervolgens evalueer je het testtraject, voer je verbeteringen door en start je een wat groter testtraject met Testersuite.

De praktijk wijst uit dat dit de beste manier is om een goed testproces te implementeren en te borgen binnen jouw organisatie. Het intuïtieve karakter van Testersuite zorgt ervoor dat gebruikers de applicatie snel onder de knie hebben.

Ik wil vrijblijvend een demo plannen
five golden stars
"Testersuite is erg gebruikersvriendelijk en intuïtief. Je kunt er vrijwel meteen mee werken"

"Testersuite is erg gebruikersvriendelijk en intuïtief. Je kunt er vrijwel meteen mee werken, ook als je geen ICT achtergrond hebt. Doordat alles in één tool zit heb je geen verwarring meer over de status van bevindingen of mensen die met verschillende lijstjes werken." Lees meer...

Dorian de Groot
Koning Willem I College
five golden stars
"Onze test-automation-tool was niet ideaal opgezet. Dat hebben we recht getrokken door onder andere te starten met Testersuite."

"Onze test-automation-tool was niet ideaal opgezet. Dat hebben we recht getrokken door onder andere te starten met Testersuite. Dit geeft ons direct inzicht over de voortgang en kwaliteit van de geautomatiseerde testen. Ook voor de projectmanager en release manager. Die kunnen dit ook terugzien in Testersuite. Realtime informatie levert inzicht in status van kwaliteit en planning. Het geeft je stuurinformatie voor tijd, planning en geld." Lees meer...

Henk van de Wardt
PGGM
five golden stars
"Testersuite helpt bij het creëren van een basis voor acceptatie door onder andere het vroeg vinden van defects in de testfase."

"Testersuite helpt bij de communicatie naar alle betrokkenen binnen het IT-project. Eenvoud voor key users qua gebruik. Key users kunnen in control zijn. Zonder deze tool ben je overgeleverd aan Word, Excel en e-mail, dat is terug naar het stenen tijdperk. Verder helpt Testersuite bij het creëren van een basis voor acceptatie door onder andere het vroeg vinden van defects in de testfase." Lees meer...

Koen Janssen
Action
five golden stars
"Tools als Testersuite hebben de toekomst omdat je testtrajecten heel goed kunt managen en stroomlijnen."

"Tools als Testersuite hebben de toekomst omdat je testtrajecten heel goed kunt managen en stroomlijnen. Of men nu gebruik maakt van de exploratory test functionaliteit of de normale UI in Testersuite, iedereen wordt gedwongen op dezelfde wijze defects te loggen. Testersuite lost wat dat betreft een hoop voor me op. Het geeft me de mogelijkheid om ‘in control’ te blijven." Lees meer...

Bart Kuunders
Samsung
five golden stars
"Testersuite biedt het ideale platform voor de inzet van onze Test Shop Infrastructuur bij klanten."

"Testersuite biedt het ideale platform voor de inzet van onze Test Shop Infrastructuur bij klanten."Robert Cornelisse
Sogeti
five golden stars
"Hergebruik van testsets, die we in Testersuite hebben opgebouwd, levert veel tijdwinst op bij de SAP uitrol naar onze vestigingen."

"Voor mij als testcoördinator is het heel prettig dat ik een goede tool heb waarmee ik eenvoudig de testvoorbereiding en testcoördinatie kan doen. Met Testersuite is het voor mij heel makkelijk om alle tests in de juiste volgorde klaar te zetten. Het helpt structuur te geven aan mijn testtrajecten. De Masterlist module vind ik een handige functie voor het beheren en gebruiken (ophalen) van de regressie testcases en testscenario's." Lees meer...

Pascal v.d. Brink
Hanos
Diagram

Krachtige functionaliteiten

Start testtrajecten en importeer testproducten, requirements of release notes
Ontwerp nieuwe testcases, haal testcases op uit de regressie testset of importeer bestaande Excel testcases
Plan de testuitvoering, wijs testers toe en informeer de testers automatisch met behulp van de workflow functie
Registreer bevindingen, coördineer centraal de afhandeling en stroomlijn de samenwerking met behulp van automatische workflows
Rapporteer over de testvoortgang, de testresultaten en informeer eenvoudig stakeholders
Wil jij ook jouw testproces verbeteren?

Tips om aan de slag te gaan

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.