Functioneel Beheerder

Testen van bedrijfsapplicaties.

Kost het testen van nieuwe releases van bedrijfsapplicaties jou te veel tijd? Is het lastig om eindgebruikers erbij te betrekken? Wil je dat er beter en efficiënter wordt getest? Wij helpen je graag met een pragmatische testaanpak.

Download whitepaper
Bedrijfsapplicaties testen. Zo doe je dat!
Plan een adviesgesprek
Ontdek hoe je jouw testproces kan verbeteren.
Animation of a test coordinator standing on a huge laptop with test cycles on the screen

Kan ik slimmer en beter testen?

Is de testvolwassenheid binnen jouw organisatie nog erg laag? Of is er al sprake van een vrij professionele testaanpak? In beide gevallen kun je snel aan de slag met Testersuite. Wij helpen dagelijks verschillende organisaties bij het verbeteren van het testproces op basis van de best practices in Testersuite.

Testen kost te veel tijd

Uit onderzoek blijkt dat 82% van de beheerorganisaties het testen van bedrijfsapplicaties als zeer tijdrovend ervaart. Het blijkt ook dat beheerders het erg belangrijk vinden dat releases en wijzigingen goed worden getest. De meeste beheerorganisaties zoeken naar manieren om efficiënter te testen zodat het testen minder tijd kost.

Geautomatiseerde testuitvoer en het delen van testresultaten met branchegenoten die dezelfde bedrijfsapplicaties testen, lijken goede manieren om tijd te besparen. In de praktijk blijkt echter dat dit meestal niet het geval is. Het delen van testresultaten levert te weinig op omdat het je niet ontslaat van zelf testen. En vaak wordt niet voldaan aan de minimale voorwaarden voor geautomatiseerde testuitvoer. Namelijk een volwassen testproces en een gedegen regressietestset.

Wil je tijd besparen en zorgen dat er binnen jouw organisatie beter wordt getest? Wij denken graag met je mee zodat jij snel de eerste verbeteringen kan doorvoeren.

Plan een adviesgesprek

Eindgebruikers betrekken is lastig

De beheerorganisatie is verantwoordelijk voor het testen en doorvoeren van nieuwe releases en wijzigingen. Daarbij wordt voor het testen vaak een beroep gedaan op eindgebruikers en key-users van bedrijfsapplicaties. Gebruikers kunnen echter lastig tijd vrijmaken voor het testen van de functionaliteiten waar ze mee werken. Daarbij is de motivatie voor het testen van regressie beperkt omdat het geen nieuwe functionaliteiten oplevert.

Hoe zorg ik er als beheerder dan voor dat gebruikers voldoende testen en de resultaten goed terugkoppelen? Een belangrijke voorwaarde om dit voor elkaar te krijgen is door ze goed te faciliteren. Zorg dat het voor gebruikers helder is welke testtaken ze moeten uitvoeren. En zorg dat het uitvoeren van de tests en het registreren van de testresultaten eenvoudig is.

Testersuite maakt het voor beheerders mogelijk om snel testtrajecten voor te bereiden en testtaken toe te wijzen. De eenvoud van de tool zorgt voor snelle acceptatie bij business testers. Daardoor zal de motivatie voor het uitvoeren van tests en het registreren van testresultaten toenemen. We laten je graag zien hoe dit werkt.

Testen op basis van release notes

Bij iedere nieuwe release van een bedrijfsapplicatie zal de leverancier release notes aanleveren. Er wordt van jou en je collega's verwacht dat deze worden doorgenomen en dat de belangrijke wijzigingen goed worden getest. Testersuite heeft functionaliteit om testen op basis van release notes optimaal te ondersteunen.

Een geavanceerde importfunctie maakt het mogelijk om de meest uiteenlopende soorten release notes te importeren in Testersuite. Bij het importeren worden de release notes direct gekoppeld aan de applicatie-modules waar ze betrekking op hebben. Op basis daarvan worden ze automatisch aan de medewerkers toegewezen die de impact moeten beoordelen. Na het beoordelen van de impact worden de belangrijke wijzigingen getest en worden de testresultaten en testbevindingen geregistreerd. Indien gewenst worden de testbevindingen automatisch teruggekoppeld naar de leverancier van de bedrijfsapplicatie.

Benieuwd hoe je voor jouw bedrijfsapplicaties dit proces kan inrichten? We denken graag vrijblijvend met je mee!

Plan een adviesgesprek

Hoe kan ik aantonen dat er goed is getest?

Bij nieuwe releases van bedrijfsapplicaties zal het management en de directie verwachten dat er goed wordt getest en dat dit kan worden aangetoond. Ook bij externe audits op het change proces moet worden aangetoond dat er goed is getest. Vaak moet dan zelfs inzichtelijk zijn wie wat heeft goedgekeurd en vrijgegeven voor productie.

Wanneer je gebruik maakt van Testersuite kost het geen tijd om de gewenste rapportages aan te leveren en aan te tonen dat er goed is getest. De testvoortgang en testdekking wordt namelijk automatisch per applicatieonderdeel en/of requirement vastgelegd. Wil je graag alle stakeholders van de juiste informatie voorzien zonder dat het jou tijd kost? We laten je graag vrijblijvend zien hoe eenvoudig dit werkt in Testersuite.

Ik wil vrijblijvend een demo plannen

Wat onze klanten zeggen...

five golden stars

"Testersuite is erg gebruikersvriendelijk en intuïtief. Je kunt er vrijwel meteen mee werken"

Koning Willem I College
Dorian de Groot
five golden stars

"Met Testersuite krijg je grip op de situatie en blijf je transparant. Dat is voor mij de grootste win."

Staedion
Wendy Bruin
five golden stars

"Door het gebruik van Testersuite is het herleidbaar in welke teststap iets fout gaat."

Groene Hart Ziekenhuis
Bas Geukes
five golden stars

"Testersuite is een tool die je makkelijk, intuïtief en no nonsens kan inzetten."

Rode Kruis Vlaanderen
Tom Van Den Broeck
five golden stars

"Als tester kan je alles wat je nodig hebt kwijt in de testcase-opbouw van Testersuite."

Gemeente Amsterdam
Andries Troost
five golden stars

"In Testersuite is alles centraal geregistreerd. Nu hoeven we niet meer over tal van verschillende systemen heen alles bij elkaar te zoeken."

ETZ
Thomas Jansen
five golden stars

"Testersuite zorgt voor het aanbrengen van structuur, creëren van inzicht, overdraagbaarheid en grip op het testproces."

Gemeente Groningen
Trea Bleker
five golden stars

"De laagdrempeligheid en gebruiksgemak van Testersuite is de manier om niet-IT-ers mee te nemen in het testproces."

Maastricht UMC+
Henk Egberink
five golden stars

"Onze test-automation-tool was niet ideaal opgezet. Dat hebben we recht getrokken door onder andere te starten met Testersuite."

PGGM
Henk van de Wardt
five golden stars

"Testersuite helpt bij het creëren van een basis voor acceptatie door onder andere het vroeg vinden van defects in de testfase."

Action
Koen Janssen
five golden stars

"Tools als Testersuite hebben de toekomst omdat je testtrajecten heel goed kunt managen en stroomlijnen."

Samsung
Bart Kuunders
five golden stars

"Door het gebruik van Testersuite maken wij de kwaliteit van het testen inzichtelijk en kunnen wij gemakkelijk sturen op de voortgang."

RadboudUMC
Peter Smit
five golden stars

"Ik heb bij de gemeente Eindhoven alle projecten succesvol geïntroduceerd dankzij Testersuite. Dit werd keer op keer gewaardeerd."

Gemeente Eindhoven
Paul van der Geer
Diagram

Krachtige functionaliteiten

Start testtrajecten en importeer testproducten, requirements of release notes
Ontwerp nieuwe testcases, haal testcases op uit de regressie testset of importeer bestaande Excel testcases
Plan de testuitvoering, wijs testers toe en informeer de testers automatisch met behulp van de workflow functie
Registreer bevindingen, coördineer centraal de afhandeling en stroomlijn de samenwerking met behulp van automatische workflows
Rapporteer over de testvoortgang, de testresultaten en informeer eenvoudig stakeholders
Wil jij ook jouw testproces verbeteren?

Tips om aan de slag te gaan

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.