Verwacht de business hoge kwaliteit en een flexibele IT organisatie? Neemt de complexiteit van jouw hybride applicatielandschap toe? Is het lastig om grip te houden op de kwaliteit van je IT landschap? Wij helpen graag bij het professionaliseren van het testproces!
Het IT landschap wordt steeds complexer en de organisatie wordt steeds afhankelijker van goed werkende IT. De kans dat er iets fout gaat wordt dus steeds groter en de impact als er iets fout gaat neemt toe. Professionaliseer de testorganisatie en het testproces binnen je organisatie. Daarmee creëer je zicht en grip op de kwaliteit van het IT landschap en bespaar je op testcapaciteit!
De druk op IT-organisaties is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Er worden steeds strengere eisen gesteld op het gebied van kwaliteit, continuïteit en security. Als er verstoringen zijn dan weten business managers de IT-manager snel te vinden. IT moet flexibel zijn en continu meebewegen met de wensen en eisen van de business. En de bescherming van (persoons)gegevens moet voor 100% worden gegarandeerd.
Wanneer er onvoldoende zicht en grip is op de kwaliteit van het complexe IT-landschap dan is het niet mogelijk om aan de eisen van alle stakeholders te blijven voldoen. Het is erg onverstandig om teveel te vertrouwen op 'de blauwe ogen' van je IT-medewerkers wanneer je vraagt naar testresultaten. Dit wordt overigens ook niet geaccepteerd bij externe audits op het change proces.
Duidelijke afspraken over de testaanpak en centrale vastlegging van testresultaten zijn een voorwaarde om grip te krijgen op de kwaliteit van het IT-landschap. Dat geldt zowel voor het functioneel testen van bedrijfsapplicaties als voor het testen van 'non functionals' zoals bijvoorbeeld security (ISO) maatregelen.
Wil je grip krijgen op de kwaliteit van jouw IT-landschap? Ben je benieuwd hoe andere IT-managers dit hebben aangepakt? We denken graag een keer vrijblijvend met je mee!
Uit onderzoek blijkt dat 82% van de organisaties het testen van bedrijfsapplicaties als zeer tijdrovend ervaart. Het is vaak lastig om hier voldoende geld en resources voor vrij te maken. Maar inleveren op de kwaliteit van het IT-landschap en meer risico lopen op verstoringen is geen optie. Vandaar dat veel organisaties zoeken naar manieren om efficiënter te testen zodat daar minder tijd en geld voor nodig is.
Geautomatiseerde testuitvoer en het delen van testresultaten met branchegenoten die dezelfde bedrijfsapplicaties testen, lijken goede manieren om tijd te besparen. In de praktijk blijkt echter dat dit eigenlijk nooit het geval is. Het delen van testresultaten levert te weinig op omdat het je niet ontslaat van zelf testen. En vaak wordt niet voldaan aan de minimale voorwaarden voor geautomatiseerde testuitvoer. Namelijk een volwassen testproces en een gedegen regressietestset.
Het inrichten van een gestructureerd testproces en het opbouwen en gebruiken van een goede regressietest kan direct flinke tijdsbesparingen opleveren. Het stelt de IT-organisatie in staat om snel testtrajecten voor te bereiden en samen met de business uit te voeren. Uiteindelijk worden daarmee ook de voorwaarden gecreëerd voor het automatiseren van regressietests die vaak worden uitgevoerd.
Wil je tijd en geld besparen op testen maar niet inleveren op de kwaliteit van je IT-landschap? We laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn!
Wanneer er sprake is van een hybride applicatielandschap dan zal de IT-organisatie wijzigingen en nieuwe releases van diverse standaardapplicaties moeten beoordelen en testen. Voor de SaaS applicaties is het van belang dat er heldere afspraken zijn met de leveranciers over de planning voor het testen en uitrollen van nieuwe releases. Het is aan de IT-organisatie om dit voor alle applicaties op elkaar af te stemmen en te komen tot een overall planning.
Voor het testen van standaard (SaaS) applicaties is het van belang dat er heldere afspraken zijn over de aanpak. De IT-organisatie moet release-notes beoordelen en de impact van de wijzigingen inschatten. Vervolgens moet de release gestructureerd worden getest op basis van de release notes én aan de hand van een aantal regressie testscenario's. Van beide testvormen moeten de resultaten samen met de business goed worden vastgelegd. Zo ontstaat er goed zicht op de testdekking en kan een goede risico inschatting worden gemaakt voor het vrijgeven van releases.
Benieuwd naar de beste aanpak voor het testen van jouw hybride applicatielandschap? Plan een vrijblijvend adviesgesprek en/of download de whitepaper over het testen van bedrijfsapplicaties.
Bij externe audits op het change proces moet worden aangetoond dat er goed is getest. Meestal moet zelfs inzichtelijk zijn wie wat heeft goedgekeurd en vrijgegeven voor productie. Vaak blijkt dat testresultaten niet goed zijn vastgelegd en ontstaan problemen bij een audit. In zo'n situatie kost het jouw IT-medewerkers veel tijd om de gewenste bewijslast te verzamelen. Dit is niet het meest motiverende werk en deze tijd kan beter aan andere zaken worden besteedt.
Wanneer je gebruik maakt van Testersuite dan is het aanleveren van bewijslast voor een audit erg eenvoudig. De testresultaten worden namelijk automatisch per applicatieonderdeel en/of requirement vastgelegd. Wil je alle stakeholders van de juiste informatie voorzien zonder dat het jouw mensen tijd kost? We laten je graag zien hoe eenvoudig dit werkt in Testersuite.