Blog
Plan een afspraak

Testmanager beweegt naar centrum kwaliteitsbeheer

October 23, 2018

Testersuite helpt jou als testmanager om zicht en grip te krijgen op het testproces. Dat is mooi maar het testproces is natuurlijk geen geïsoleerd proces. Er zijn veel afhankelijkheden en raakvlakken met andere IT-processen. Kwaliteit gaat verder dan het testproces alleen. Het is dan ook belangrijk dat de test tooling die je gebruikt hierop inspeelt. Bij Testersuite begrijpen we dat als geen ander. Vandaar dat je Testersuite kan inzetten als Quality Portal.

achievement-agreement-arms

Spin in het web

Belangrijke vraag voor jou als testmanager is hoe word je die spin in het web? Hierin is je tooling dus bepalend. Immers, wil je een beweging maken naar het centrum van kwaliteitsbeheer, zeg maar de Quality Portal, dan is een integratie met ander tools een noodzaak. Door te integreren met andere IT-processen die bepalend zijn voor het kwaliteitsbeheer, vergroot je de grip en controle op de kwaliteitsprocessen. Laten we een begin maken door te kijken hoe het speelveld eruit ziet en waar de ‘quick wins’ zitten met de al bestaande koppelingen in Testersuite.

Quality Portal – het speelveld

Welke processen bepalen dan het speelveld binnen het kwaliteitsbeheer?

Om je een indruk te geven hebben we enkele voorbeelden op een rijtje gezet:

  • Wijzigingen die worden doorgevoerd met behulp van een change proces moeten worden getest
  • Requirements die worden opgevoerd in het requirement management proces worden uiteindelijk gerealiseerd en getest.
  • User-stories die binnen scrum teams worden gerealiseerd moeten worden getest. Niet alleen binnen het scrum team maar ook acceptatie(testen) door de business is van belang.
  • Testbevindingen uit het testproces moeten worden opgelost in het ontwikkel(scrum-) proces

Testersuite is eenvoudig te koppelen met tools die binnen andere IT processen - zoals hierboven genoemd - worden gebruikt. Zo bieden we standaard koppelingen met veel gebruikte tools. Denk daarbij aan integratie met TOPdesk en JIRA.

We zijn volop bezig uit te breiden naar nieuwe standaard koppelingen, bijvoorbeeld met Microsoft TFS en Servicenow. En daar blijft het niet alleen bij. Zo bieden we in Testersuite ook standaard koppelingen met tools voor geautomatiseerd regressie testen beschikbaar; en dit breiden we verder uit...

REST API Testersuite

Maar eerlijk is eerlijk, gezien het aantal tools in de markt kunnen we niet voor alle tools die onze klanten gebruiken standaard koppelingen bieden. Echter streven we ernaar de integratie met tools - waarvoor we (nog) geen standaard koppeling hebben - laagdrempelig te maken. Daarom hebben we bij Testersuite een REST API (Application Programming Interface) ontwikkeld. Dit biedt jou als testmanager de mogelijkheid om koppelingen te maken met tools die door jou en/of je collega’s worden gebruikt in het test- en kwaliteitsproces. Wil je weten hoe dit werkt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Blackboard showing question mark

Wat is een REST API?

Met een REST API ontsluiten wij gegevens uit Testersuite zodat het mogelijk wordt deze te gebruiken in andere systemen en/of tools. Uiteraard werkt dit ook de andere kant op. Zo kunnen dus gegevens uit andere systemen en/of tools ook ingelezen worden in Testersuite. Vrij vertaald kun je het een technische interface tussen twee of meerdere systemen noemen. Wil je meer weten over de werking van deze REST API neem dan contact met ons op.

Wat vind jij?

Een volwassen testproces wil niet zeggen dat je uitgegroeid bent. Dit vertellen we onze klanten maar passen we ook op onszelf toe. Niet geheel toevallig haken ook steeds meer quality managers aan op het moderne testproces. We zien een ontwikkeling qua verschuiving van volwassen testmanagement naar kwaliteitsbeheer; of zo je wilt naar de Quality Portal. Daarom blijven we ons bij Testersuite voortdurend ontwikkelen.

Het is voor ons dan ook erg belangrijk om met jou als testmanager in contact te komen. We horen graag jouw mening en je visie op het testvak. Zo hebben we al eerder mooie gesprekken gevoerd met testmanagers bij Radboud UMC en Action. Wil jij ons laten weten wat jij vindt of wil je juist meer weten over Testersuite? Of wil je wellicht een keer in aanmerking komen voor een ‘Let’s talk about test’? Neem dan contact met ons op via deze link.

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.