Blog
Plan een afspraak

Simpel- en Single Sign On

May 11, 2018

Het zit in ons DNA om complexe zaken eenvoudig te maken. Natuurlijk is niet alles eenvoudig uit te leggen en kan iets gewoon erg complex zijn. Maar waarom zou een gebruiker daar last van moeten hebben? Stel je eens voor dat een autoverkoper je de volledige werking van de motor gaat uitleggen. Dat wil je niet. Waarom zou dat voor het testen van software anders gelden? Volwassen testmanagement valt of staat met eenvoud en dus grip op processen.

Single sing on

In onze missie van het vereenvoudigen en controleerbaar maken van het werk van testers, testmanagers en testcoördinatoren, houden we Testersuite continu onder de loep. In deze blog gaan we in op het vereenvoudigen van het gebruikersbeheer van Testersuite met Single Sign On.

Clouddiensten en shadow-IT

Het is niets nieuws dat het aantal applicaties binnen IT-omgevingen toenemen. Een van de oorzaken hiervan is de toename van het aantal (gratis) clouddiensten en het aantal werkende millennials. En vergeet niet de daarmee gepaard gaande onzichtbaar groei van shadow-IT.

Hoe houd je hier als beheerder grip op? En hoe voorkom je dat gebruikers verschillende wachtwoorden en logins moeten hanteren. Voor de cloud lijkt de standaard Active Directory hierin te kort te schieten. Dit maakt de keuze voor het migreren naar de cloud of het afnemen van clouddiensten soms lastig voor organisaties.

Gebruikersbeheer

Over bovenstaand vraagstuk hebben wij ook flink nagedacht. Uiteraard is het voor onze klanten al langer mogelijk om zelf Testersuite gebruikers te beheren. De vraag is nu hoe we dit nog verder kunnen vereenvoudigen. En belangrijker nog, hoe kunnen we dit voor de gebruikers en beheerders van Testersuite nog makkelijker maken. Het antwoord hierop is Single Sign On, of zoals wij het graag zelf noemen: Simple Sign On 😉

Onder de motorkap

Wees gerust, we gaan geen uitgebreide verhandeling geven over hoe dit werkt onder de motorkap. Wat we wel kunnen verklappen is dat we dit doen door middel van twee essentiële zaken, namelijk:

  • ADFS-koppeling (Active Directory Federal Services)
  • SAML (Security Assertion Markup Language)

Hiermee bieden we gebruikers van Testersuite twee grote voordelen:

  • Grip op het gebruikersbeheer van cloudapplicaties
  • Eenvoud voor gebruikers door middel van login via gebruikelijke login credentials

Specifiek voor gebruikers van Testersuite in de onderwijssector werken we samen met SURFconext. De Single Sign On partner voor het Onderwijs.

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.