Blog
Plan een afspraak

Volwassen testprocessen in de zorg nog ver weg

June 1, 2018

Wie bekend is met Testersuite heeft de vraag van ons al vaker gehoord: Hoe volwassen zijn jouw testprocessen? Een vraag die ons continu bezighoudt bij Testersuite. Maar ook een vraag die iedere CIO, IT-manager en professioneel tester zich zelf continu moet stellen. Het draait binnen het testvak namelijk niet om het vinden van fouten maar het zo goed mogelijk afdekken van risico's. En dat vergt een volwassen testaanpak.

Dokter aan het testen achter een computer

Wat is de volwassenheidsfase van uw testproces?

We hebben de beurs Zorg & ICT dit jaar als standhouder aangegrepen om IT-ers uit de zorgsector te vragen naar de volwassenheid van hun testprocessen. Bij  75% van de ondervraagden bleek er iemand verantwoordelijk te zijn voor het uitdragen van de standaard testaanpak. Opmerkelijker blijken de volgende bevindingen:

  • Maar 33% kan goed inschatten of IT-wijzigingen ongewenste impact hebben
  • Slechts 24% maakt gebruik van bestaande scripts bij het testen van IT-wijzigingen
  • Meer dan 70% maakt gebruik van Excel als testmanagement tool

Deze scores mogen opmerkelijk genoemd worden. Zeker met het oog op de wens van veel IT-ers om uiteindelijk de stap te zetten naar geautomatiseerd testen.

Beter zorgen door beter testen

Bovenstaande bevindingen roepen om een voorbeeld hoe je testprocessen naar een hoger plan kan tillen. De professionalisering van het testproces bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor het testen van het Electronisch Patiënten Dossier, is een mooi voorbeeld. Zij delen deze case graag met je op 26 juni 14:00 uur in een 30 minuten durend webinar. Aanmelden kan via onderstaande button.

Dit wil ik niet missen!

En de winnaar is...

Voor wat hoort wat. We hebben onder alle deelnemers van onze enquete op Zorg & ICT een vakantiereisje naar de Belgische kust verloot. De gelukkig winnaar is Jolanda de Boe geworden, testmanager bij het Ziekenhuis Rivierenland Tiel. Van harte gefeliciteerd!

Jolanda de Boe ontvangt uit handen van Frank Paymans (Testersuite) de reischeque
Jolanda de Boe ontvangt uit handen van Frank Paymans (Testersuite) de reischeque)


Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.