Blog
Plan een afspraak

Tooling, we zijn er gek op!

July 1, 2020

We zijn gek op tooling! Tools zorgen ervoor dat we geen verjaardag meer vergeten, de boodschappen thuis afgeleverd worden en dat we makkelijk een avondje stappen kunnen aftikken. Ook in ons dagelijks werk maken we volop gebruik van tools. Email versturen, tekstverwerken, beeldbellen, bestanden bijhouden, etc... Maar kies je nu voor generieke softwaretools of ga je voor specialistische tools?

Testersuite Tooling

All inclusive Tooling?

De droom van veel IT-managers is één softwaretool waar alles inzit. Helaas is all-inclusive-tooling een utopie. Hierbij kun je de vraag stellen of dit wel zo wenselijk is. Want wie heeft er niet ooit een cadeau gekregen waarin twee werelden met elkaar gecombineerd werden tot één device? Dit is in theorie leuk bedacht maar in de praktijk werkt het gewoon niet. Tenminste, als je eisen anders liggen dan de aangeboden standaard. Wanneer je als IT-professional een softwaretool gaat aan schaffen, dien je bewust te zijn welke processen je met tooling wilt gaan automatiseren en of de processen ook recht gedaan worden.

Schoenmaker en leest

Vroeger was niet alles beter. Maar veel oude wijsheden staan nog steeds fier overeind. Schoenmaker blijf bij je leest is daar een voorbeeld van. Kijkend naar het software testproces zien we tal van applicaties die een testmanagement module meeleveren. Tegelijk zijn er legio voorbeelden waarbij dit gewoon niet werkt. Waarom? Omdat het testvak een specialisme is waar je focus op moet hebben. Het is geen 'ding' wat je er even bij doet. Omgekeerd geldt hetzelfde. Wanneer een testmanagement tool ook een ERP-module meelevert, mogen daar vraagtekens bijgezet worden.

Tooling, koppelingen en integraties

Het devies is dus: schaf specialistische software tools aan. Let hierbij op de mogelijkheden van koppelingen en integraties. Steeds vaker hebben applicaties standaard integraties of koppelingen met andere tools. Overigens hoef je zelf geen programmeur te zijn om een koppeling tussen tools te realiseren. Toepassingen als Zapier en Automate.io helpen je stapsgewijs de door jou gewenste koppelingen te maken.

Testersuite kent integraties met onder andere Jira, TOPdesk en ICTestautomation. Daarnaast beschikt Testersuite over een eigen API. Onze specialisten helpen graag bij het koppelen van Testersuite met andere systemen.

Start je testproces met Testersuite FREE

Het beginnen met een testmanagement tool kan zeer eenvoudig. Zonder kosten en gedoe en binnen twee minuten. Testersuite FREE ondersteunt het hele testproces van het maken en uitvoeren van testcases tot het registreren van testbevindingen. Met maximaal vijf gebruikers kun je in de praktijk aantonen wat de toegevoegde waarde is van een goede testtool. Vervolgens is het een stuk eenvoudiger het management te overtuigen. Van daaruit kun je Testersuite PRO of PREMIUM aanschaffen om met meer collega’s aan de slag te gaan.

Klik op onderstaande button en maak binnen twee minuten een Testersuite FREE omgeving aan. Zonder onze tussenkomt en zonder creditcard. Probeer het gerust, no strings attached.

DIrect starten

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.