Blog
Plan een afspraak

Testersuite vaker nieuwe partner HiX-Ziekenhuizen voor beter testproces!

January 31, 2020

Als het gaat over testproces optimalisatie zien we veel organisaties in verschillende branches gebruik maken van Testersuite. Ook in de zorgsector kiezen steeds meer ziekenhuizen Testersuite voor het optimaliseren van het testproces. Naast de EPIC, Nexus en SAP gebruikende ziekenhuizen, zien we ook een toename van het Testersuite gebruik door HiX-ziekenhuizen.

Picture of emergency entrance hospital.

Testproces optimalisatie in de breedte

Het inzicht dat testen geen doel op zich is neemt snel toe binnen de zorgsector. Door de toenemende afhankelijkheid van goed werkende applicaties wordt het minimaliseren van risico's en fouten steeds belangrijker. Dit betekent dat professioneel testen van systemen in de breedte steeds belangrijker wordt.

"Steeds meer ziekenhuizen zien het belang van een volwassen testproces en beseffen dat dit niet alleen geldt voor het testen van het EPD. Er zijn veel aanpalende systemen die even zoveel bedrijfskritische risico's in zich hebben. Dit betekent dat testproces optimalisatie steeds belangrijker wordt. Je moet in de breedte gaan testen"

Frank Paymans, Productowner Testersuite

Onafhankelijke testtool

Testersuite heeft als focus het inrichten, beheren, uitvoeren en controleren van het testproces. Daarmee is Testersuite inzetbaar voor ieder type testproces, van het testen van EPD releases tot het testen van Windows migraties. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom HiX-ziekenhuizen de overstap maken naar Testersuite.

Het testen in de breedte zorgt ervoor dat je beter zicht krijgt op de samenhang van testscenario's binnen je organisatie. Hierdoor breng je makkelijker de grootste risico's binnen je bedrijfsprocessen in kaart. Daarnaast geeft het een beeld van repeterende tests die in aanmerking kunnen komen voor testautomatisering. Dit besef verspreidt zich steeds meer onder HiX-ziekenhuizen.

Testen, niet checken

Er zijn veel tools te vinden in de markt die claimen het testproces te managen. Echter blijkt dit vaak te gaan om het checken van software in plaats van professioneel op risico's gebaseerd testen. Het testen van EPD-software en aanpalende systemen is een intensieve klus. Dit vergt een volwassen testmanagement applicatie waarmee je goed en slim je teststrategie kan neerzetten en je testtrajecten kan coördineren. Wie een tool gebruikt om alleen wijzigingen in het EPD te checken loopt grote risico's.

Snel starten met Testersuite FREE

Het beginnen met een testmanagement tool is zeer eenvoudig. Zonder kosten en gedoe en binnen twee minuten. Testersuite FREE ondersteunt het hele testproces van het maken en uitvoeren van testcases tot het registreren van testbevindingen. Met maximaal vijf gebruikers kun je in de praktijk aantonen wat de toegevoegde waarde is van een goede testtool. Vervolgens is het een stuk eenvoudiger het management te overtuigen. Van daaruit kun je Testersuite PRO of PREMIUM aanschaffen om met meer collega’s aan de slag te gaan.

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.