Blog
Plan een afspraak

Testnet Summer School

June 25, 2015

Op woensdag 24 juni opende het NBC in Nieuwegein haar deuren voor de jaarlijkse TestNet Summer School. Leden van TestNet krijgen hier de gelegenheid om in de zomermaanden hun testkennis verder uit te breiden. Tijdens de 2015 editie is door Testersuite de opleiding 'Configuratie en gebruik Testersuite' verzorgd.

De opleiding bestond uit een combinatie van test theorie en praktische opdrachten. Het theoretische gedeelte startte met een stuk kaderzetting en de positionering van testtools als hulpmiddel om het testproces te ondersteunen. Na uitleg van de verschillende onderdelen in Testersuite is een uitgebreide live demo gegeven ter voorbereiding op de opdrachten.

TestNet Summer School
TestNet Summer School.

Na een korte pauze kregen de cursisten toegang tot de Summer School Testersuite omgeving. De opdrachten bestonden onder andere uit het aanmaken van een testtraject, het maken van een decompositie van de te testen producten en het opstellen en uitvoeren van tests. Ter afsluiting van de opdrachten werd van de cursisten gevraagd om te rapporteren over de testvoortgang, de bevindingen en de risico's. Cursisten die succesvol alle opdrachten hebben doorlopen krijgen na afloop van de training een certificaat toegezonden.

Op het TestNet Najaarsevenement is Testersuite als hoofdsponsor aanwezig. Noteer alvast in uw agenda: woensdag 14 oktober in het NBC te Nieuwegein.

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.