Testersuite, gemaakt door testers!

February 21, 2020

Laatst kreeg ik de vraag van iemand waarom Testersuite zo succesvol is. Het antwoord daarop is vrij simpel: Testersuite is gemaakt door testers!

Lees hier het gesprek wat ik onlangs had met een scherpzinnige testmanager.

Jullie zijn testers

Laatst kreeg ik de vraag van iemand waarom Testersuite zo succesvol is. Het antwoord daarop is vrij simpel: Testersuite is gemaakt door testers! De persoon die mij de vraag stelde keek me twee tellen nadenkend aan. Haar reactie was zowel spot on als verklarend: natuurlijk jullie hebben een achtergrond als testconsultants, jullie zijn testers. Ik had het haar zelf niet beter kunnen uitleggen.

Als je vanuit je eigen DNA werkt heb je een heel duidelijk doel voor ogen. In het geval van Testersuite is dat het testen beter, slimmer en eenvoudiger maken, reageerde mijn gesprekspartner. Wederom de spijker op zijn kop. Testers die werken met Testersuite herkennen dit terug in de tool.

Wannabees

De scherpzinnigheid van mijn gesprekspartner was opmerkelijk. Dus hoe minder je van testen weet, hoe groter de kans dat je in de val loopt van de zogenaamde wannabees! Hoe bedoel je dat precies vroeg ik haar. Nou je hebt altijd copycats die gedreven worden door geld. Of copycats die willen meeliften zonder zelf een visie te hebben. Als je dan als klant voor zo'n tool kiest, kan dat wel eens duurkoop zijn. Hier reageerde ik bevestigend op, helaas kom ik dit inderdaad tegen.

Stapt men dan over?

Echte testers herkennen het wanneer een tool gebouwd is op testers-dna. Of ze komen er snel achter - vulde ze me aan. Zijn er wel eens testers die overstappen op Testersuite na een verkeerde toolkeuze - vervolgde ze. Dit gebeurt inderdaad met enige regelmaat. Noem het maar learning on the job. Zo kan je ook ervaring opbouwen in het testen. Het Testersuite Team helpt deze klanten graag. Geen enkel probleem. Uiteindelijk willen we dat iedereen slimmer, beter en eenvoudiger gaat testen. Dat is nou eenmaal ons DNA, dat gaat er nooit meer uit. Mooi dat jullie zo vasthouden aan je overtuiging - reageerde mijn gesprekspartner - daar word ik als klant blij van. Ik spreek je binnenkort weer op de klantenmiddag - eindigde deze testmanager het gesprek.

Dit gesprek bleef nog een tijd nagalmen in mijn hoofd. Authenticiteit, originaliteit en puurheid blijken toch altijd het beste recept te zijn voor succes. Ook voor testtooling.

De Testersuite evangelist.

Ga direct aan de slag

En ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.