Blog
Plan een afspraak

Testersuite Event 2013

December 31, 2013

Op dinsdag 3 december 2013 vond het Testersuite Event plaats bij Zuiver Gastvrij in Utrecht. Met ruim 70 bezoekers van 45 bedrijven uit uiteenlopende branches, interessante klantverhalen en veel enthousiaste reacties na afloop is de eerste editie van het Testersuite Event zeer geslaagd verlopen.

Organisaties staan in toenemende mate onder digitale druk. De IT afdeling wordt geacht om wijzigingen snel door te voeren, zonder de stabiliteit in gevaar te brengen. Een gestructureerd en volwassen testproces helpt hierbij. Maar hoe voorkom je dat gestructureerd testen een hoop extra werk met zich meebrengt? Waar kun je het beste mee beginnen? Waar is besparing op tijd (en geld) mogelijk? Antwoorden op deze en andere vragen kwamen aan bod.

Nadat dagvoorzitter Sven van de Riet van onderzoeksbureau Giarte het toenemende belang van testen had toegelicht, nam Frank Paymans van Testersuite de bezoekers mee terug naar de basis van een goed testproces. Vervolgens deelden verschillende Testersuite klanten hun ervaringen en lessons learned m.b.t. testen en testprocesverbetering:

Marco Appels, testmanager bij Europa's grootste tuinspecialist Bakker Hillegom, gaf een uiteenzetting van de zoektocht naar een geschikte testtool voor de SAP Order-to-Cash implementatie en de afwegingen om voor Testersuite te kiezen. Ook werd uitgebreid ingegaan op de maatregelen die zijn genomen om gestructureerd te testen zonder daarbij de pragmatiek uit het oog te verliezen.

Testersuite Event - ontvangst
Napraten op het Testersuite event 2013.

Retailbedrijf Vroom & Dreesmann ging in op de rol van testen binnen ALM (Application Lifecycle Management). Richard Hokke, testmanager e-Commerce, gaf aan hoe Testersuite het hergebruik van testcases en testscenario's ondersteunt en stimuleert. Dit levert V&D een enorme besparing op in tijd en geld.

Waterbedrijf PWN voorziet anderhalf miljoen klanten van drinkwater. Hierbij is PWN in grote mate afhankelijk van de correcte werking van het complexe IT landschap. In 2009 is PWN met testdienstverlener PTWEE gestart met het professionaliseren van het testproces. Terugkijkend op de uitgevoerde verbeterstappen deelde Daniël Prosperi de lessons learned en gaf hij advies waar te beginnen; bij het testproces of bij een testtool.

Tot slot bood Douwe Vermeulen van Testersuite de bezoekende bedrijven de mogelijkheid om middels een proefperiode kennis te maken met Testersuite. Deelnemers aan de proefperiode kregen bovendien een gratis opleiding 'Gestructureerd Testen' aangeboden. Verschillende bedrijven maken inmiddels gebruik van deze 'vliegende start'.

De opzet en de verschillende klantervaringen hebben geleid tot veel enthousiaste en positieve reacties:
"Ik vond het bijzonder interessant om te zien hoe organisaties op een praktische manier hun testwerk efficiënter en effectiever kunnen maken."
"Er zit bij ons nog veel ruimte om tijd te besparen op testen door o.a. hergebruik van testcases."
"We ontkomen er niet aan om testen te verbeteren, vandaag is een aantal direct bruikbare stappen voorbij gekomen!"

Mocht u vragen hebben over Testersuite of de verschillende best-practices, neem dan even contact met ons op, we vertellen u graag meer!

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.