Blog
Plan een afspraak

IT-omgeving in de Zorg: testen op fouten of risico’s?

March 30, 2018

Hoeveel risico wil je nemen als zorginstelling wanneer het gaat om gegevensbeveiliging en privacy? Laten we zeggen dat ongeveer 15% van de patiëntengegevens mag lekken.

Geen prettige gedachte

Wees gerust, dit is een volstrekt idiote stelling. Maar gek genoeg nemen veel zorginstellingen die gok wel met hun IT-omgeving; onbewust wel te verstaan. Geen prettige gedachte met alle ontwikkelingen op het gebied van EPD, LSP en de naderende deadline van de AVG.

Als professionals in testen zien wij dat organisaties hun testprocessen primair inrichten voor het vinden van fouten. En dat is precies de reden waarom het misgaat. Testen draait namelijk om het afdekken van risico’s. En dat vergt een volwassen testproces.

Zorg & ICT

Het Testersuite team onderscheidt drie verschillende fases van testvolwassenheid. Wil je weten in welke volwassenheidsfase de testprocessen van jouw IT-organisatie zitten? We laten je het graag zien op onze stand tijdens Zorg & ICT (B088).

Nog geen gratis tickets? Registreer je snel via deze link

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.