Blog
Plan een afspraak

Geautomatiseerd testen. Een mug of een bij?

September 25, 2018

Het gezoem van de grote kolonie testers zal weer te horen zijn tijdens het najaarsevenement van TestNet op 10 oktober. Toepasselijk want de organisatie heeft als thema ‘Misleiden de buzzwords van testen ons?’ En uiteraard zal het buzzword geautomatiseerd testen ook weer voorbijkomen.

Een bij achter een laptop aan het testen

mug of bij?

De metafoor van ‘buzzwords’ komt natuurlijk van het woord zoemen, iets wat rond zoemt. Trekken we de metafoor nog even door dan kunnen we stellen dat het ene buzzword (zoals het gezoem van een nuttige bij) meer waarde heeft dan het andere buzzword (zoals het irritante gezoem van een mug). Een buzzword wat volgens insiders al 25-jaar rond zoemt is geautomatiseerd testen. De vraag is nu of we het hier hebben over het gezoem van een bij of mug?

Nog in de Excelfase

Als de leidende partij in Nederland op het gebied van testmanagement tooling, horen we regelmatig IT-organisaties praten over geautomatiseerd testen. Vooral vanuit de gedachte dat daarmee het ‘vervelende’ testproces geen aandacht meer behoeft. Als je dan weet dat de meeste IT-organisaties die dit roepen nog in de Excel fase zitten qua testvolwassenheid, reist de vraag of men wel grip heeft op het eigen testproces.

Impact geautomatiseerd testen

Het antwoord is dat veel IT-managers, maar ook quality managers en projectmanagers, geen besef hebben van de impact van geautomatiseerd testen op hun bedrijfsprocessen. Zijn alle (test)processen wel helder en wat is het effect op aanverwante tooling om geautomatiseerd testen mogelijk te maken? Denk hierbij aan tools voor het scrum team, voor projectmanagement, voor IT servicemanagement en voor testmanagement.

Testersuite

Of het nu gaat om de testmanager, de business manager, de projectmanager of de quality manager, allen zijn ze gebaat bij goed draaiende processen. Dit betekent dat aan tal van kwaliteitseisen moet worden voldaan die allemaal in elkaar grijpen. En dit is precies het gebied waarin Testersuite zich begeeft als quality portal voor diverse disciplines binnen een organisatie.

Advies of Demo?

Geautomatiseerd testen? Ja zeker, maar wees voorbereid. Kom tijdens het najaarsevenement van TestNet langs bij ons op de stand voor een goed gesprek of advies. Of probeer Testersuite gratis via onze website.

Zelf buzzen?

In deze blog hebben we het gehad over buzzen. Wil jij eens testen of je goed genoeg bent om geen buzzing te veroorzaken? Probeer dan op onze stand tijdens TestNet de enige echte Testersuite Bibber Test. Volg het geluid van de buzzer om onze stand te vinden.

Bibber Test TestersuiteWil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.