Blog
Plan een afspraak

Certificeringen Testersuite verlengd!

June 22, 2023

Certificeringen Testersuite weer verlengd! Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Als de Nederlandse nummer 1 op het gebied van testmanagement-tools, is Testersuite weer 'getest' door TÜV Nederland. Het resultaat is dat onze ISO- en NEN-certificeringen andermaal verlengd zijn.

Certificeren

Als specialist in testmanagement hechten we waarde aan het beperken van risico’s en fouten. Dat is in de kern waar testen over gaat. Om onze klanten zekerheid te bieden, hebben wij ervoor gekozen om de veiligheid van onze applicatie, processen en diensten te laten testen en certificeren volgens erkende standaarden. Hierbij gaat het om de ISO27001 standaard en de NEN7510 norm.

ISO27001 and NEN7510 certification logos

ISO27001

De ISO27001-norm is een op risico’s gebaseerd ISMS (Information Security Management System). Het uitgangspunt van de norm is dat een organisatie documenteert welke (persoons)gegevens het verwerkt en aangeeft in welke informatiesystemen deze worden opgeslagen. Op basis van de bevindingen en de classificatie van de (persoons)gegevens, implementeert het bedrijf beleid, procedures en controlemaatregelen ter beveiliging van de gegevens. Meer informatie over de ISO27001 standaard vind je hier.

NEN7510

De NEN7510 norm richt zich specifiek op de zorgsector in Nederland en is gebaseerd op de ISO27001. Het Nederlands Normalisatie-instituut heeft deze norm ontwikkeld voor informatiebeveiliging binnen de zorgsector. Deze norm bevat specifieke extra aandachtspunten op het gebied van privacybescherming, toegang tot patiëntengegevens, gegevensuitwisseling en het vastleggen van acties op het elektronisch patiëntendossier. Ook onze klanten in de zorg kunnen dus met een gerust hart gebruik maken van Testersuite.

Anonimiseren data

Testersuite pleit er altijd voor gebruik te maken van geanonimiseerde testdata. Wanneer productiedata toch terechtkomt in Testersuite heeft de klant de zekerheid dat de ingevoerde gegevens veilig zijn confirm de ISO27001 standaard en de NEN7510 normering. Daarnaast biedt de Testersuite-applicatie de functionaliteit om (persoons)gegevens te anonimiseren.

Lees hier meer over hoe Testersuite omgaat met continuous improvement.

Wil jij ook beter en slimmer testen?

Ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.