Vastleggen van testresultaten - Zo kan het ook!

October 30, 2018
vastleggen van testresultaten out of the box

Een wijs man heeft ooit gezegd: “Het ligt in de menselijke natuur om verstandig te denken en onnozel te handelen”. En dat is precies de reden waarom de mens constant zoekt naar houvast. Bijvoorbeeld door processen te bedenken. Maar hoe zorg je ervoor dat processen worden nageleefd? En wellicht nog interessanter, kunnen we leren en gebruik maken van andere processen? De slimme projectmanager weet hoe!

Slimme aanpak?

Een succesvol testtraject valt of staat met een goede uitvoering en de juiste wijze van het vastleggen van testresultaten. Dit betekent dat er dus sprake moet zijn van een bepaalde mate van volwassenheid binnen het testtraject. Hoe volwassener het testtraject des te waardevoller zullen de uitkomsten zijn. En dat is precies waar de procesbeschrijving en naleving om de hoek komen kijken. Maar het is ook het punt waarop het vaak misgaat. De vraag is nu: hoe pak je dit slim aan?

Naar ons idee zijn dit de twee belangrijkste antwoorden:

  • Inzet van slimme tooling.
  • Slim 'jatten'!

vastleggen van testresultaten idee

Beter 'goed gejat' dan…

Dat we fan zijn van goede tooling is natuurlijk duidelijk. Waar we nog meer fan van zijn is slimme tooling. En dan doelen we vooral op tooling die op slimme wijze helpt een proces te beschrijven, uit te voeren, na te leven en eenvoudig helpt bij het vastleggen van testresultaten. Dat laatste geldt helemaal wanneer users ‘gedwongen’ worden een tool te gaan gebruiken.

Wat bedoelen we dan met slim jatten? Zoals in het begin van deze blog aangegeven kan het heel waardevol zijn om naar andere processen te kijken en hiervan te leren. Of zelf te kopiëren. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als je snel stappen kunt zetten?

Een voorbeeld

Het proces van software testen is niet een opzichzelfstaand proces. Het is toepasbaar op tal van testprojecten. Zo ook op die van het testen van – laadpalen – voor elektrische auto’s. Iets wat het projectmanagement van ElaadNL heel goed doorhad na een trialperiode met Testersuite. In plaats van het testen van software gebruikt ElaadNL Testersuite voor het testproject Smart Charging en meer.

“Knowledge and innovation center ElaadNL researches and tests the possibilities for Smart Charging: charging electric vehicles in a reliable, affordable and sustainable way.”
Bron: Elaad.nl
vastleggen testresultaten door ElaadNL

Vastleggen van testresultaten

Het inrichten, uitvoeren, naleven en vastleggen van testresultaten als proces is dus heel goed toepasbaar op diverse testtrajecten. Bij Testersuite zijn wij dan ook enthousiast om te kijken voor welke testtrajecten Testersuite nog meer inzetbaar is. Heb jij hier ideeën over of wil je eens een traject met ons uitproberen? We horen het graag van je!

Ga direct aan de slag

En ontdek onze gebruiksvriendelijke cloud producten
Testersuite maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je accepteert. Bekijk onze Privacyverklaring voor meer informatie.