November 2018

Bevindingenbeheer – snel – eenvoudig – gratis

Het is inmiddels onderdeel van ons dagelijks leven geworden; het gebruik van goede nuttige en gratis apps die ons het leven makkelijker maken. Denk aan bijvoorbeeld WhatsApp, Instagram, Gmail, Google Calender, Skype etc… In de zakelijke wereld is dat niet anders. Hier zijn legio voorbeelden van. Reden genoeg om het zusje van Testersuite eens in de spotlights te zetten. Maak kennis met Defectsuite, de gratis tool voor bevindingenbeheer.

Bevindingenbeheer met spreadsheets

Voor veel testers is het een bekend (schrik)beeld. Ingewikkelde spreadsheets gevuld met testscripts, testscenario’s en velden om bevindingen (defects) en bijbehorende screen shots in te verwerken. Saai, verwarrend en niet bepaald uitnodigend als het gaat om bevindingenbeheer. Voor de testcoördinator en testmanager die alle data uit de spreadsheets moeten verwerken is het al evenmin een pretje. Dat kan beter vonden wij toen we met de ontwikkeling van Defectsuite begonnen. Volledig gevoed vanuit de in ons DNA opgesloten filosofie dat volwassen testmanagement eenvoudig gemaakt moet worden.

Bevindingenbeheer met Defectsuite

Defectsuite is een zeer gebruiksvriendelijke defect management tool waarmee een gestroomlijnd proces van bevindingenbeheer (defects) binnen handbereik is. Op eenvoudige wijze kunnen testproducten en requirements geregistreerd en beheerd worden. Doordat alle data behouden blijft in Defectsuite is het altijd mogelijk om terug te grijpen op de historie van reeds afgeronde testtrajecten. De krachtige workflow functionaliteit bevordert de samenwerking tussen beheerder, testers en ontwikkelaars. En Defectsuite kan voor meerdere testtrajecten tegelijk worden ingezet. Of het nu gaat om omvangrijke testtrajecten of kleine wijzigingen.

Een van de uitgangspunten van Defectsuite is krachtige eenvoud. Zoals eerder gememoreerd wil je als tester niet verstrikt raken in tal van verschillende spreadsheets. Daarom hebben we het in Defectsuite mogelijk gemaakt om per testtraject te bepalen welke personen toegang krijgen. Dit kunnen interne maar ook externe personen zijn. Het is dus mogelijk een externe partij zoals een leverancier toegang te geven tot een testtraject en mee te laten testen of bevindingen op te laten pakken. Hoe eenvoudig wil je het hebben, centraal samenwerken met één actueel overzicht!

En we hebben het nog makkelijker gemaakt voor je. Defectsuite is namelijk eenvoudig te koppelen aan JIRA of aan ICTestAutomation!

Eenvoudig slimme rapportage

Als testmanager wil je natuurlijk te allen tijden op de hoogte blijven van je testprojecten. Maar ook hier geldt dat een wirwar aan informatie niet wenselijk is. Met Defectsuite bepaal je zelf als beheerder of je via mail notificaties automatisch op de hoogte wordt gehouden over één of meerdere bevindingen. Testers en ontwikkelaars kunnen rondom een bevinding op eenvoudige wijze commentaar met elkaar delen. Dit zorgt voor een effectieve communicatie en afhandeling van bevindingen.

De rapportage module in Defectsuite geeft je inzicht in de afhandeling van de bevindingen. Daarnaast krijg je informatie over de producten en requirements in het testtraject. Defectsuite bevat standaard rapportages over bevindingen per status, per requirement, per testsoort of per periode. Rapportages kun je eenvoudig printen en exporteren naar PDF. En mocht jouw management wat minder slim werken dan jijzelf, dan kun je nog altijd je rapportages eenvoudig vanuit Defectsuite exporteren naar Excel.

 

bevindingenbeheer overtuig je baas

Overtuig je baas

Zoals uit bovenstaand blijkt is Defectsuite een ideale tool om de eerste stappen te zetten naar een volwassen testproces. Dit hebben duizenden testers inmiddels ervaren. Doordat Defectsuite gratis is en een SaaS-tool is, kun je binnen tien minuten ‘up and running’ zijn. Je hebt dus niet te maken met budgetaanvragen, inkoopprocedures, implementatieprocedures, etc… Het enig wat je hoeft te doen is een account aan te maken via deze link en binnen tien minuten kun je aan de slag.

Verras je management met een georganiseerd bevindingenbeheer proces. Neem ze mee naar het volgende volwassenheidsniveau binnen het testmanagementproces en zet de vervolgstap naar Testersuite.

« terug